Verlichtende landschappen

img_2752-vierkant

Verlichtend stukje landschap. Zie ‘Product.

Advertisements

Natuur ——————Cultuur

Natuur is vergankelijk. Een bloem of plant bestaat tijdelijk. Gemaakte items door de mens hebben vaak een langer leven. Hoe kunnen we objecten maken die cultuur en natuur in zich verenigen? Door de mens gemaakt, maar met organische elementen? Ergens in het midden tussen de uitersten natuur – cultuur.

Dit is een uitdaging als iets langer moet kunnen bestaan, maar geen kitsch mag zijn: We kennen allemaal de potpourri, de met kerstlampjes verfraaide takken, de droogbloemen en de fel gekleurde kunstbloemen die vensterbanken in volkswijken versieren.

Naast fotografisch werk van plantbewerkingen nu ook groen productontwerp

P9270307-copy-2

 

Vanuit m’n onderzoek naar de eigenschappen van planten en plastics maak ik organische lichtsculpturen (zie ‘Sculpturen’).

Integratie van natuur en cultuur…voor zover dat mogelijk is. Het licht vertegenwoordigt cultuur, de menselijke toevoeging. De plant, natuur, wordt eenmaal bewerkt tevens sculptuur!

 

 

The Island: Eiland te koop!

Huizen zijn duur, land is niet betalen. Ik heb nu droomeilanden te koop. Meeneem formaat. Voor 100 euro heb je je eigen eiland.

Dit als protest tegen de moeilijkheid om in NL aan een woongebiedje te komen. Toegang tot land is een geboorterecht en nu dus binnen handbereik…

This slideshow requires JavaScript.

ps. De eilanden zijn echt te koop!